De stappen die Pauwer in balans samen met u doorloopt

Gesprek ter kennismaking

Door telefonisch of per mail contact met me op te nemen kan er een afspraak gemaakt worden voor een kosteloos en geheel vrijblijvend eerste kennismakingsgesprek. Dit gesprek is bedoeld om nader met elkaar kennis te maken en de hulpvraag/reden van aanmelding kort te bespreken. Mocht de keuze gemaakt worden om met mij een begeleidings- of coaching traject aan te gaan, dan zal na afloop van dit gesprek het intakeformulier meegegeven of toegezonden worden.

Het kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 minuten.

Intake gesprek

Tijdens het intakegesprek nemen we samen het ingevulde intake formulier door. Graag wil ik een zo goed en compleet mogelijk beeld krijgen van het betreffende kind of de jongere en de daarbij behorende hulpvraag. Afhankelijk van de leeftijd en situatie van een kind of jongere wordt in overleg bepaald wie bij het intakegesprek aanwezig zullen zijn.

Tijdens het traject van coaching en begeleiding kan het voorkomen dat de hulpvraag van een kind of jongere een andere is dan die van de ouders/verzorgers. De hulpvraag zal in zo’n geval in onderling overleg worden bijgesteld.

Bij Pauwer in balans staan de kinderen altijd centraal. Voor een kind is het belangrijk om de verantwoordelijkheid te voelen en te krijgen om aan te geven waar het graag aan wil werken. Door te werken met werkvormen die passend zijn bij een kind of jongere is het gemakkelijker om zichzelf op hun gemak te voelen, waardoor  breder ontwikkelen op uiteenlopende gebieden eenvoudiger is.

Begeleidings- en coachingstraject

Ieder situatie en iedere hulpvraag is uniek. Een kind zal gemiddeld 6 tot 8 keer mijn praktijk bezoeken voor een begeleidingsmoment. Afhankelijk van de voortgang, de ontwikkeling die het kind laat zien en de hulpvraag van een ouder/verzorger of kind zullen de momenten uitgebreid kunnen worden.

Hetgeen met kinderen besproken wordt is altijd vertrouwelijk en zal alleen in overleg, met het akkoord en in het belang van het kind gedeeld worden met ouders of verzorgers.

Een moment van coaching of begeleiding duurt 1 uur, tenzij anders overeen gekomen. 

Sociale vaardigheidstraining

Ook biedt Pauwer in balans sociale vaardigheidstraining aan in kleine groepjes van maximaal 4 kinderen. Gedurende 8 momenten, van 1,5 uur, gaan kinderen samenwerken en spelend leren De sociale en emotionele competenties van kinderen worden hierbij positief ontwikkeld.

Kinderen leren kijken naar zichzelf en leren hoe met anderen om te gaan. Daarbij wordt aandacht besteed aan het voelen, het  aangeven van eigen grenzen, maar ook het rekening te leren houden met die van de ander.

Er wordt hierbij gewerkt met uiteenlopende oefeningen en spelvormen en daarnaast wordt gebruik gemaakt van een werkboekje.

Evaluatie momenten

Tussentijds en na afloop van een traject worden, afhankelijk van behoefte en noodzaak, evaluatie momenten ingepland. Het is goed om periodiek stil te staan bij hoe het gaat en of de hulpvraag nog relevant is of bijgesteld moet worden en wat er nog nodig is in het traject dat met een kind of jongere doorlopen wordt. Een evaluatiemoment zal een half uur in beslag nemen.  Op het moment dat een kind of jongere dusdanige stappen heeft gezet dat het op eigen kracht weer verder kan, is de eigen 'pauwer' weer in balans en kan met trots de begeleiding en coaching worden afgesloten met een eindevaluatiegesprek.